En halv sida av en lax
2 dl iMat från Oatly
1-2 buljongtärningar
ev 1/2 - 1tsk sambal olek eller 1/2 paket fetaost
nymalen peppar
- Koka potatisen i vatten. När potatisen börjar koka, häll bort så mycket vatten att det endast blir ca 1cm kvar i botten. Sänk värmen till 1 och låt den ångkoka tills dess att den blivit mjuk. Ta den då från värmen.
- Lägg laxen med skinnet uppåt i en ungsfast from. Ställ in den i en 200gradig ugn. När skinnet börjar bubbla sig tar du ut den och drar försiktigt bort skinnet.
- blanda oatly i Mat med buljongtärning och sambal olek. Ibland har jag kokat upp det tillsammans för att minska risken att det blir buljongbitar i såsen. Vispa ordentligt och se till att det inte är några klumpar.
- Häll upp lite ärtor i en bunke. Koka upp vatten och häll de över ärtorna. Vänta några minuter och servera dem sedan utan vatten.
- Ställ tillbaka laxen med såsen in i ugn, ca 15min.
gjorde häromdagen detta recept men värmde upp själva såsen innan den hälldes över fisken. Jag tog ca 4dl oatly imat, 1 grönsaksbuljongtärning och 1/2 paket fetaost. Värmde i kastrull och rörde till dess att såsen blivit slät. Mycket godare än vad mitt orginalrecept blev!! Måste provas!!
ReplyDelete