till ca 4personer
1/2 medelstort kålhuvud
3st stora morötter
ca 10cm purjolök
1/4 rödlök
2st avokado
ca 10st champinjoner
1-2 paket bacon
1/2 isbergsallad eller någon annan sallad som du tycker om
- Börja med att riva vitkålen med en osthyvel. Skala morötterna med potatisskalare och riv dem på den grova sidan på rivjärn.
- Rengör purjolöken och champinjonerna. Purjolöken ska finhacka och champinjonerna skivas. Blanda ner med kålen och morötterna
- Ta ur avokado från skalet och ta ur kärnan. Tärna den i ganska stora bitar. Blanda hela salladen.
- Knaperstek baconen (ca 1-2cm stora bitar) och låt dem rinna av på hushållspapper. Blanda ned dem bland övriga salladen då de blivit sval.
- Isbergssalladen kan man själv välja om man vill ha i eller inte
- Ibland brukar vi även blanda i endivesallad, och blanda både röd- och vitkål för att få en fin färg.
Nobissås
Var noggrann med att ingredienserna har samma temperatur innan du gör såsen. Ibland kan man vara i behov av stavmixer för att få äggen till att bli helt slät.
2st ägg
1tsk fransk senap
1tsk svensk senap
ca 2dl rapsolja
1 pressad vitlök
1/2 finhackad lök
ca 1-2 msk citronsaft
nymalen peppar
salt
- Lägg ned de två äggen i kokande vatten. Låt koka i exakt 3min. Ta upp dem och skölj i kallt vatten. Dela äggen på två och gröp ur gulan och lite av vitan
- blanda ner senap och rör om ordentligt
- blanda försiktigt ned oljan, lite i sänder och vispa för hand mellan gångerna när du försiktigt droppar ned olja.
- pressa ner en vitlök, finhackad lök och rör om
- pressa ned citronsaft försiktigt och rör om mellan varven
- smaksätt med peppar och salt
No comments:
Post a Comment