Monday, April 14, 2014

Tomatsås med vitlök och basilika

Detta är en mycket enkel men god rätt. Tycker det är härligt med rätter som går snabbt att tillaga och som går att använda till annat. Vi gör ofta dubbelsats för att kunna använda resterna till köttfärssås eller lasagne. Idag blev tomatsåsen till pasta. Tänk på att fetaosten innehåller mycket salt om du bjuder mycket små barn på denna rätt.

500g krossade tomater/ hela tomater
5st torkade aprikoser
2 st skivade vitlöksklyftor
1,5 tsk torkad basilika
en nypa herbamare (går att tillsätta extra på tallriken vid behov)
1/2 paket fetaost
2 msk olivolja


  1. Värm upp oljan i en rostfri kastrull. Lägg i de skivade vitlöksklyftorna. Bryn dem tills dess att de fått färg.
  2. Tillsätt basilikan och låt bryna med vitlöken ca 1min.
  3. Häll på tomatkrossen/tomaterna som delats i bitar
  4. Lägg ned aprikoserna
  5. Låt puttra 15 min
  6. Mixa allt med en stavmixer
  7. Smula med händerna fetaosten över tomatsåsen



No comments:

Post a Comment