ca 4 port
1 stor förpackning keso naturell
1,5 dl riven ost (ex västerbotten)
1 paket fryst hackad spenat
salt och peppar
Lasagne plattor
3dl Tomatsås (färdiggjord eller din egengjorda)
1-2dl iMat
ca 10st champinjoner
1dl riven ost
- Sätt ugnen på 225grader
- Tina den hackade frysta spenaten i en stekpanna. När spenaten tinat, stäng av plattan, blanda i keson och osten. Smaka av med salt och peppar
- Lägg ett lager med spenatblandningen i botten på en ungssäker form ca 18 x 30cm. Täck hela botten och lägg ett lager lasagneplattor ovanpå. Vara sedan tomatsås, spenatblandning och avsluta näst sista lagret med stekta champinjoner som kryddats med salt och peppar.
- Sista lagret skall vara lasagneplattor
- Häll på ca 1-2dl Oatly iMat. Det skall inte simma i lasagnen men se bara till så att det inte är torrt. Strö över lite ost ovanpå.
- Låt den vara i ugnen ca 40min, ibland brukar jag ställa in en plåt ovanför lasagnen för att den inte skall brännas.
No comments:
Post a Comment