Friday, August 16, 2013

Lasagne med spenat och keso

Lasagne är en maträtt som går ned hos de flesta, och kanske speciellt hos barn. Ofta innehåller den onödigt fett och oftast till större delen mättat. Denna innehåller visst en mängd mättat fett, men den har betydligt mindre än den traditionella. Tänk på att tillagad spenat skall snabbt in i kylskåpen för att inte nitratet i spenaten skall hinna omvandlas till nitrit. Läs mer om detta på www.slv.se Men detta behöver du ju bara tänka på om du får lasagne över och tänker äta dagen efter.

ca 4 port
1 stor förpackning keso naturell
1,5 dl riven ost (ex västerbotten)
1 paket fryst hackad spenat
salt och peppar
Lasagne plattor
3dl Tomatsås (färdiggjord eller din egengjorda)
1-2dl iMat
ca 10st champinjoner
1dl riven ost


  1. Sätt ugnen på 225grader
  2. Tina den hackade frysta spenaten i en stekpanna. När spenaten tinat, stäng av plattan, blanda i keson och osten. Smaka av med salt och peppar
  3. Lägg ett lager med spenatblandningen i botten på en ungssäker form ca 18 x 30cm. Täck hela botten och lägg ett lager lasagneplattor ovanpå. Vara sedan tomatsås, spenatblandning och avsluta näst sista lagret med stekta champinjoner som kryddats med salt och peppar. 
  4. Sista lagret skall vara lasagneplattor 
  5. Häll på ca 1-2dl Oatly iMat. Det skall inte simma i lasagnen men se bara till så att det inte är torrt. Strö över lite ost ovanpå. 
  6. Låt den vara i ugnen ca 40min, ibland brukar jag ställa in en plåt ovanför lasagnen för att den inte skall brännas.

No comments:

Post a Comment