Monday, May 12, 2014

Ensaladilla rusa



Detta började som en nödproviant då vi inte hade något att äta hemma ( ja så brukar det låta hos oss, fast då finns det alltid något... Det är bara lite kreativitet som behövs). Nödprovianter och enkla recept brukar vara de allra mest uppskattade. Man kan byta ingredienser till vad man tycker om. Jag tycker  Det som behövs är;

Broccoli
Majs
Ärtor
4st Kokta ägg
4-5st Kokta potatisar
4st kokta morötter
1 bork tonfisk i olja
1burk Oliver fylld med ansjovis
Kokt skinka
3 överfulla matskedar Majonnäs


  1. Koka potatisen, morötterna och äggen. Alla kokas med skal och skalas då de är kokta och svalnat.
  2. Tina grönsakerna om du valt frysta. Om de är färska, koka dem i lite vatten, men koka inte sönder dem. Koka dem liksom jag tidigare förklarat hur potatis bör kokas för att ej spricka och bibehålla så mycket smak som möjligt.
  3. Finhacka allt i ca cm stora bitar eller mindre.
  4. Blanda allt samman, förutom skinkan som ska läggas som ett lock över smeten. Alt att de rullas fint och läggs fint över. 






No comments:

Post a Comment