Sunday, January 11, 2015

Spanska köttbullar i tomatsås

Det här har blivit en av familjens favoriträtter. Jag älskar dessa saftiga köttbullar som är fylld av underbara medelhavssmaker. Att servera morotssalladen till, är som att sätta pricken över iiet.


3dl basmatiråris
500 g ekologisk nötfärs
1/2 paket fetaost
1 citron KRAV
1dl ströbröd
1 1/2 dl mjölk KRAV
1 ägg
1 msk torkad Oregano
1 tsk salt m jod
1/2 tsk nymald svartpeppar
500g krossade tomater
1 gul lök
1dl matlagningsvin
1 msk svensk honung


  1. Koka riset enligt anvisning från paketet. 3 dl brukar vara lämplig mängd.
  2. Blanda i skål ströbröd, mjölk, ägg och Oregano, samt peppar och salt
  3. Lägg i nötfärsen, smulad fetaost och skal från citronen. Blanda och forma 8 stora köttbullar. Ställ dem i kylen
  4. Stek den finhackade löken i en järngryta. Tillsätt honung efter ca 15 min, slå på vinet och sedan tomatkross, låt puttra på svag värme. Ju längre puttrar desto godare resultat. Smaka av med lite salt.
  5. Mixa tomatsåsen slät med stavmixer och lägg i köttbullarna och låt koka ca 15 min på svag värme. 



No comments:

Post a Comment