I grunden är coleslaw en sallad med mindre hälsosam fettkälla. Större delen kommer från animalier, men genom att byta ut gräddfilen/ creme fraiche till 3%-ig yoghurt så får man en rätt hälsosam sallad som går att använda både till fest och till vardagsmaten. Liksom många av mina recept fungerar den perfekt i matlådan dagen efter. Spetskålen är mer mjuk än den vanliga och mycket mildare. Jag tycker själv att den är godare i sallad än vitkålen.
1/2 spetskål
3st morötter
ca 1/2 liten rödlök eller ca 3cm purjolök
sås:
1,5dl Yoghurt 3%
0,75dl majonäs
1,5 msk fransk senap (typ dijon)
nymalen vitpeppar
herbamare
- Börja med att ansa kålen, skala morötterna och ta bort skal från rödlöken
- Skär kålen i fina strimlor, grovriv morötterna och hacka löken mycket fint
- Blanda alla ingredienserna till såsen
- Blanda allt samman
No comments:
Post a Comment