Tuesday, January 1, 2013

Rödbetssallad med julkänsla

Denna sallad påminner mycket min föregångare. Jag tycker det är så härligt med dessa färgklickar på tallriken!! Man skulle kunna byta ut citronen till vit balsamvinäger och fetaosten till getost (förutsatt att man inte är gravid och inte kan äta opastöriserad ost). Prova dig gärna fram! Ibland brukar det behövas lite extra syra för att dessa sallader skall bli riktigt goda. Det går lika bra att hoppa över russin som att ta med dem. Va inte rädd för att ta rikligt med rapsolja, det är bättre att salladen blir härligt glansig än att den blir torr. Dessutom är rapsoljan en bra källa till fett för kroppen.

Ingredienser:
ca 2st stora ekologiska rödbetor
3st svenska äpplen
1/2 paket ruccula
1/2 - 1 paket fetaost
ca 15 valnötter
sultanrussin
nymalen vitpeppar
salt eller herbamare

Gör såhär:

  1. Rengör de okokta rödbetorna och de svenska äpplena med potatisskalare. Skal och kärnhus skall bort. Riv dem därefter på grova sidan av rivjärnet
  2. Blanda en olja-vinägerdressing på ca 1/2dl rapsolja (gärna kallpressad), 1-2msk citron/vit balsamvinäger, peppar och salt. Häll dressingen över de rivna rödbetorna och äpplena. 
  3. Lägg över ruccula utan att röra om. Lägg även över bitar av fetaost och valnötter. 
  4. Blanda om alldeles innan servering

No comments:

Post a Comment