Wednesday, May 1, 2013

Pannkaka med keso och frysta blåbär

Pannkaka är egentligen inte så dum mat bara man ser till att den får lite extra fiber och bra "pålägg". Genom att byta ut delar av vetemjölet till antingen grahamsmjöl eller havrekli så får magen sina goda bakterier och känner sig mätt längre. Dessutom om pålägget till pannkakan är frysta bär så blir det bara bättre- shot antioxidanter som fungerar som skyddsämnen för de inkräktare som ibland vill komma in i våra kroppar.

Ca 6-8 st pannkakor
2 st kravodlade/sprätt ägg
2,5 dl vetemjöl
1dl havrekli
5dl mellan eller lättmjölk
1/2 tsk joderat salt

1. börja med att knäcka äggen i en skål och vispa upp dem något, blanda i ca 1-2 dl av mjölken. Tillsätt därefter vetemjöl och havrekli under vispning för att få bort alla klumpar.

2. Häll i den övriga mjölken då alla klumpar är borta och tillsätt även saltet.

KLART för stekning!

3. Stek pannkakorna i antingen olja (rapsolja) eller en blandning av olja och smör. Detta för att få en bra fördelning mättat och omättat fett.

När pannkakorna är klara, servera dem med naturell keso, frysta blåbär och lite flytande honung.





No comments:

Post a Comment