Friday, October 31, 2014

Sötsur korvlåda med ris och surkål



Detta recept har jag fått inspiration mannerström, men att jag ändrat en hel del och gjort det en aning mer hälsosamt och lättsamt att tillaga. Grönsakerna är viktiga att salta, annars bli de smaklösa. Var försiktig med senap och chilisås om små barn ska äta denna rätt. De brukar vanligtvis inte tycka om då det blir starkt. Vi använde iMat och jag tyckte det blev jättebra. För oss räckte det till fyra vuxna och två barn. Koka lite extra ris om ni vet av er att ni brukar äta mycket.

1/2 korvring (välj gärna ekologisk/ kötthalt >70)
4 st medelstora tomater
3 msk Surkål
Svensk senap
Chilisås
2dl iMat/ mellangrädde
3st röd eller gul lök
1dl riven stark ost
Salt och svartpeppar
Paprikapulver
1tsk torkad timjan

3dl okokt ris
Opastöriserad surkål eller rödkål


  1. Ugnen 200grader
  2. Koka riset enligt anvisning på paketet. Välj gärna fullkornsris.
  3. Skiva löken och stek den mjuk
  4. Skär korven på längden en djup skåra. Lägg ned i botten chilisås och på båda kanterna var sin sträng med senap.
  5. Häll över paprikapulver så korven blir röd och fin.
  6. Lägg i botten på korven ett lager surkål, sen ett lager stekt lök och till sist tomaterna.
  7. Den lök och de tomatbitar som inte får plats lägges runt om korven i den ugnssäkra formen.
  8. Strö över timjan 
  9. Ringla sedan över iMat, riven ost, salt och peppar. 
  10. In i ugn ca 30-40 min. Viktigt att korven fått lite färg och att tomaterna kokats samman med iMat och lök för att det ska bli gott.

No comments:

Post a Comment