300 g vete eller rågsurdeg
450 g ljummet vatten
200 g fullkornsdinkel
600 g Manitoba cream/ vetemjöl special
2 g jäst
12 g flingsalt med jod
1/2 dl rapsolja
- Kör alla ingredienser utom saltet i assistent på låg fart i 10 min. Tillsätt saltet och kör ytterligare 5 min men nu på full hastighet.
- Stjälp upp i bakbunke med lock. Låt ligga i 45 min.
- Ta degens kanter och vik över till motsatt kant. Upprepa runt degens alla kanter och vänd till sist degen upp och ned.
- Upprepa punkt tre efter ytterligare 45 min.
- Stjälp upp degen försiktigt på mjölat bakbord och skär med hjälp av degspede långa baugettformade rimpor. Lägg på plåt eller baguette plåt.
- Täck med duk och låt stå tills de jäst till ca dubbel stl
- Sätt ugnen på 250 grader då du ser att brödet nästan jäst klart. Då du sätter in det i mitten av ugnen, passa då på att slänga in en liten kopp vatten på en plåt som du ställt in längst ned i ugnen.
- Grädda tills de fått fin färg eller kommer upp i 98 grader i innertemperatur.
No comments:
Post a Comment