Ca 1 kg högrev (gärna KRAV eller lokalt producerad )
3 stora morötter
1 liten ask champinjoner ( ca 250g)
1 nät scarlottenlök
12kryddpepparkorn
1 buljongtärning (kalvbuljong)
Kranvatten
Smör och olja (1:1)
Ca 6 medelstora potatisar
- Rengör högreven genom att ta bort senor. Det gör inget om det finns lite kvar. Dela köttet i ca 2 cm stora tärningar.
- Skala och skär morötterna i slantar
- Skala löken och skär bort torra delar
- Skölj och ta bort jord och grus från champinjonerna. Skär eventuellt bort delar som ser väldigt fula
- Börja med att steka köttet i olja/smör blandning. Se till att inte ta för mycket så att köttet blir kokt. Stek även grönsakerna i omgångar och lägg över till en gryta, gärna järngryta.
- När allt är stekt, häll över vatten så att det precis täcker allt i grytan. Låt koka upp tillsammans med kryddpepparkornen och buljongtärningen.
- Låt puttra ca 1 1/2 timma.
- Lägg i kokt potatis inför servering och låt grytan puttra ca 15min innan servering
- Servera med avokadosallad och nobissås vid servering.
No comments:
Post a Comment