Sunday, July 27, 2014

Att använda sin surdeg: blåbärsfläta

Utan blåbär, istället frodades svartvinbär

Flätning av kardemummafläta. Ta varannan sida och dra snibbarna snett framåt.

Blåbärsbakelse brukar min far kalla denna härliga fläta. Jag brukar kalla den blåbärsfläta. Det är klart vi ska få äta godsaker. Problemet är då de blir så goda att det blir för stor bit och allt för många tillfällen på en vecka.

Använd bara vanligt recept på mjölförpackningen, exempelvis det som finns på kortsidan av änglamarks ekologiska vetemjöl. För den som har vetegrund hemma kan välja att ta 200 g av den och endast 5 gram jäst. Jag brukar variera fyllningen. Här nedan har ni tre av mina förslag. OBS bild om hur flätningen ska göras kommer inom kort.

Fyllning:
Rumsvarmt smör
Frusna blåbär
Riven mandelmassa

Ca 6-7 ostskivor kylskåpskallt smör
2 tsk grovmalen kardemumma
1-2 msk socker

6-7 ostskivor kylskåpskallt smör
2 tsk kanel
1-2 msk socker


No comments:

Post a Comment