Monday, August 18, 2014

Kantarellcannelonis

Detta är rätt enkelt och våra barn blir väldigt glada då det står cannelonis på menyn.  Jag tycker det blir jättegott med torkad trattkantarell eller svart trumpetsvamp. Har man inte det hemma går det lika bra med champinjoner eller vanliga kantareller.  Kom bara ihåg att hacka dem så att det inte ser ut som alger i maten. Det är något som vår stora tjej inte tycker om.

500 g keso naturell
1/2 dl mald solrosfrö
1/2 dl stark riven ost
1 dl iMat
Nypa svartpeppar
1/2 tsk herbamare
Ca 3 dl förvällda hackade gula kantareller/torkad svamp som fått dra några min i vatten

Bechamelsås
1 msk rapsolja
1 msk smör
1 dl vetemjöl
8 dl havremjölk/ mjölk
1/2 msk Salt
1 tsk Svartpeppar
2-3 msk tomatpuré
1 msk basilika
1 msk timjan
2 pressade vitlöksklyftor

400 g färska lasagneplattor


  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Tina och koka bort vatten från kantarellerna
  3. Lägg ned keso i en rymlig bunke. Mixa solrosfröna till små grusliknande korn, lägg ned med keson. Blanda även i osten, iMat, peppar salt och till sist kantarellerna då det endast finns kvar någon msk vätska i kastrullen. 
  4. Värm olja och smör, vispa ned vetemjölet, häll på med mjölken, vispa, häll på lite mer mjölk, vispa, vispa och vispa. Dra ned temperaturen då du märker att den börjar tjockna. Koka såsen i ca 7 min innan du smaksätter med övriga ingredienser. 
  5. Häll ett tunnt lager bechamelsås i botten på en ugnssäker form, ca halv plåt i storlek. Fyll lasagneplattorna med kantarellblandningen, rulla ihop och lägg i formen.
  6. Häll över resterande mängd bechamelsås, in i mitten av ugn ca 30 min
  7. Om du önskar lite extra grönsaker går det bra att tillsätta broccoli på sidorna av canelonis och låta dem puttra med i ugn. 

No comments:

Post a Comment