Saturday, August 2, 2014

Bulgursallad till badstranden

Varma sommar 2014 gör att kylbag är ett måste och mängder av sallad. Ja det är så här hos oss. Det går liksom inte ned något annat än kall mat då temperaturen når över 30 grader i skuggan. Räcker till mer än fyra vuxna.


Bulgur för 4-5port

1 fpk majs
Ca 200g rökt KRAV skinka/ räkor/ ost/grillad kyckling
1 lök, gärna de i knippe
1/2 påse ruccola (stor påse)
1 röd paprika
2 avokado
Ev ärtor/spenat/stekt sparris/grovriven morot

Dressing
2 äggulor
2dl Rapsolja
1/2 citron KRAV
Gräslök
Nymald peppar
Salt

Alt , nobissås, men att man istället för att koka äggen tar två råa äggulor.

1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackning.
2. Hacka, skär och ta bort skal från ex avokado. Dela alla ingredienser till salladen som du själv gillar.
3. Börja med dressing. Vispa i rapsolja försiktigt blandäggulorna som du lagt i en bunke. Pressa i citronen då dressingen börjat bli tjock. Därefter kan man vispa i ytterligare lite olja innan såsen smakas av med gräslök, salt och pepper
4. Servera på stort fat, eller bunke om det är picknick.

No comments:

Post a Comment