Studien har pågått sedan 1991 där man följt 44 000st kvinnor som åt en sk
LÅGKOLHYDRATDIET och med stor andel kött. Man såg alltså inte att det var en
fördel att undvika kolhydrat, utan tvärtom. Risken att dö i hjärtkärl sjukdom
ökad med minskat intag av kolhydrater.
Vad tänker jag om detta? Jo, det är ett stort plus för jordens befolkning, samt
för klimatet och för själva miljötänket. Det kan bara inte vara så att vi är
gjorda för att äta stora mängder protein. All denna produktion av kött och fågel
tar upp stora delar av vår jordarea där vi skulle kunna producera mer
miljövänliga produkter.
Alla delar på tallriken, dvs. Grönsaker/rotfrukter, Kolhydrater och protein har
har vardera deras funktion i kroppen och behövs för att vi ska få i oss allt
kroppen behöver. Egentligen behöver vi inte mer än lite mindre än 25% av
lunchen och middagen från protein för att täcka vårt behov (om man räknar på
på att man äter frukost, lunch, middag och 2-3mellanmål).
Känns mycket spännande att dra ut denna artikel i morgon på jobbet och läsa
igenom den.
No comments:
Post a Comment