Tuesday, June 19, 2012

Hur minska risken att drabbas av en hjärtinfarkt!?

Nutrition journal publicerades nyligen en mycket intressant studie om risken att drabbas av en hjärtinfarkt. Man fann ett starkt samband mellan stort intag av mättat fett och ökad risk för hjärtinfarkt.

Innan 1980-talet var intaget av mättat fett (källor) högt. Modet var att man skulle använda smör och grädde i maten. Det var smöret som var det hälsosamma. Antalet insjuknande i hjärtinfarkt var mycket högt och till sist satte man in hälsoinsatser.  Antalet hjärtinfarker minskade...

Så trettio år senare är vi återigen tillbaka in i detta mode, det säljs smör och grädde som aldrig förr. Nästan som om folket hamstrar grädden. Vid ett flertal tillfällen har hyllorna stått tomma av dessa källor till mättat fett. Självklart så har vi, liksom för trettio år sedan fått en topp i antal drabbade av hjärtinfarkt...

Det mest intressanta ur artikeln var att livsstilen, det vill säga valet av fett, visade sig kunna minska risken för hjärtinfarkt med 40%. Vilken investering för hälsan!!

Vad som anses som bra fett kan ni läsa i tidigare avsnitt

No comments:

Post a Comment