Sunday, June 3, 2012

Läskande bärdrink

Dagens middag var en mycket enkel men smakrik upplevelse. Jag hade endast kokat årets potatis och ekologiska jordärtkockor i vatten, och till dem serverades brödet Ryvita, kallpressad olivolja, samt lite herbamare. Utsökt gott med jordärtskocka på ryvitabrödet!! Och så enkelt. Rätten påminde mig om en klassiker som man ofta äter i Spanien, det vill säga, ångkokade brytbönor, morot och potatis och till dem serveras olivolja, vitvinsvinäger och flingsalt.

Efterrätten fick stå för grönsak/frukt/bär delen; en härlig smootie med lite "knaster", vad jag menar med det är att det blev lite väl mycket frön med både fikon och hallon som vi valde. Skulle säkert bli bättre med bara blåbär och något bär eller frukt som inte har så stora frön. Här kommer mitt recept:

3dl oatly havredryck
1dl frysta bär (vi tog hallon)
1 dl fryst annat bär eller alternativt frukt (vi tog blåbär)
3st aprikoser / eller 2st fikon om man gillar lite knaster mellan tänderna
3 msk havregryn

Mixa allt och servera i fina glas! Smaskigt och lätt att göra för barn

No comments:

Post a Comment