Sunday, June 24, 2012

Grön morotssallad

Ruccola är en sallad som är lätt att odla i trädgårn och full av vitaminer och mineraler. Nu är det dags att göra något av denna läckerhet.

En av våra favoritsallader. Passar bra till det mesta. Egentligen har jag inget fast recept på den utan jag brukar välja från gång till gång vilken mängd jag önskar av vardera livsmedel. Receptet passar utmärkt till spansk tortilla. Räcker till ca 3-4 personer. Jag gillar när den blir lite sur i smaken eftersom sötman från aprikosen och moroten gör att det blir en härlig brytning. Om det blir tortilla till salladen- kom då ihåg att servera ett glas Rioja-vin till rätten. Njut!

ca 1/2 påse Rucculasallad (liten påse)
4-5 grovrivna morötter
1/2 - 1dl valnötter/pinjenötter/solrosfrön/pumpafrön (1/2 om det är frön och 1 dl om det är valnötter)
5st hackade ekologiska aprikoser eller russin i ungefär samma mängd (dvs inte bara 5st russin)
1/2-1 liten bruk majskorn

Dressing:
0,75dl olivolja
1-2msk citronsaft
ca 1msk finhackad lök
salt
peppar



No comments:

Post a Comment