700g kycklingfileer (gärna KRAV märkta om ni hittar)
2 st gula lökar
2 morötter
1 röd paprika
3 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk ancho chili
1 kanelstång
2-3 st vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
500g krossade tomater
1 dl vispgrädde/iMat
1/2 citron
salt och peppar
- Koka 3 dl ris enligt anvisning på paket
- Blanda samman alla kryddor (spiskummin, gurkmeja, chili och kanel) riv ingefäran
- Hacka löken, vitlöken fint, skala och riv moroten på grova sidan av rivjärnet, tärna paprikan fint och lägg allt i en gryta, stek tills grönsakerna blivit mjuka. Tillsätt kryddorna och stek i någon minut. Lägg över i kastrull nr 2.
- Häll i krossade tomater och låt koka upp.
- Fräs kycklingen i omgångar, lägg över i kastrull 2 och när allt är stekt.
- Tillsätt iMat och när det bubblar dra ned till låg hastighet och låt puttra ca 10-15min. Pressa över saft från en halv citron när det är klart.
- Servera med Morotsallad och bröd/ris
Nora tycker om att hjälpa till på sitt sätt |
No comments:
Post a Comment