Kålsallad med äpple och lingon |
250g champinjoner
1 tsk timjan
Flingsalt (joderat)
1/2 tsk råsocker
500g ekologisk nötfärs
1dl mellanmjölk
1/2 dl ströbröd
1/2 tsk örtsalt
1 krm mald peppar
1kg mjölig potatis
1 dl iMat
ev salt och peppar
150g salladskål/spetskål/vitkål
ca 2tsk ljus sirap
1/2 dl frysta lingon
1/2 surt äpple (granny smith)
- Sätt ugnen på 200grader
- Skala ca 1 kg potatis och lägg dem i en kastrull med vatten så att de täcker potatisen. När vattnet kokar, låt det då koka i ca 5min. Häll sedan bort så pass mycket vatten att det endast finns ca 1cm i botten på kastrullen. Ångkoka tills dess att potatisen är mjuk.
- Ansa sharlottenlökarna. Lägg dem i en ungsfast form som du anser att både champinjoner och köttfärsbiffarna får plats i. Ungsgrilla i ca 10min mitt i ugnen.
- Blanda allt till färsbiffarna i en bunke. Låt den stå ett tag. Rulla sedan ut den i en rulle och dela upp den i 5 lika stora delar. Forma till biffar. Stek på båda sidor, såpass att de får fin yta men låt dem ej blir brända.
- Lägg i champinjonerna tillsammans med löken och krydda med 1 tsk timjan, ca 1/2 tsk råsocker och lite flingsalt. Stek i ugn tillsammans med löken ytterligare 10min.
- Stek kålen på hög värme, tillsätt sirap. När kålen känns mjuk, slå då över små äpplebitar och lingon.
- Pressa potatisen direkt i vattnet som ligger på botten. Tillsätt ca 1dl i Mat, salt och peppar enligt behag
Potatismos med biffar med smak av timjan |
No comments:
Post a Comment