Monday, March 17, 2014

Pannkaka med surdeg

Det är måndag och som vanligt så är min 5åring hemma -det är pannkaksdag. Jag har tidigare skrivit om pannkaka med keso och frysta blåbär. Här kommer ett lite annorlunda recept. Vi hade inga ägg hemma... Fann ett recept utan ägg på internet som innehöll bakpulver. Av det kom min ide, varför inte testa med surdeg?! Fungerade utmärkt. Jag har valt att tillsätta lite fiber i pannkakorna eftersom de generellt har en tendens att ge hårda magar. För den med KMP-allergi gäller rapsolja vid stekning.

8st små pannkakor (typ amerikanska)
3 dl Oatly Havremjölk
2 msk vetesurdeg
1 tsk vaniljsocker
2 msk rapsolja
2 dl fullkornsvetemjöl (eller 1dl graham och 1dl vete)
ev en nypa salt
Rapsolja eller smör -olja blandning till stekning
ev 1 msk psylliumfrön


  1. Blanda mjölk och vetemjöl. Tillsätt övriga ingredienser och låt smeten stå, gärna 1h.
  2. Stek pannkakorna. Häll i ca 1/2 dl och vinka pannan så att smeten rinner ut. 
  3. Servera med sylt/ bär/skivad frukt och kesella
Serveringstips!
Skivad banan och jordnötssmör
Skivat äpple, kanel och kesella (innehåller laktos, KMP)
Keso, frysta bär och honung (innehåller laktos, KMP)

KMP= komjölksprotein

Idag fanns det bara svartvinbär- hallonsylt hemma

No comments:

Post a Comment